Vi får två tuppkycklingar av Gunnar
(söndag 2010-11-07)


Här sitter några av Gunnars hönor på en sågbock som står i hönshuset...


...men de två tuppkycklingarna som vi skulle få satte Gunnar i en bur
på morgonen, så att det skulle vara lätt att ta dem när vi kom.


Jag fick inte se när pappa nackade kycklingarna, men när vi ska åka hem ligger de i två plaspåsar.


När vi kommer hem ska vi först plocka av fjädrarna.


Det är lätt att plocka av de små fjädrarna, men pappa får ta de stora fjärdrarna som sitter fast hårt.


Nu är kycklingarna plockade och pappa ska bara ta ur dem,
innan han grillar den ena i ugnen och lägger den andra i frysen.


Nu har vi lagt den ena kycklingen i ugnen och börjat grilla den.


Och medan jag väntar på att den ska bli färdig...


...bygger jag en buss av köksstolarna...


Grillad kyckling med currygult ris och mintäpple.


Så här ska riktig kyckling smaka,
när den har fått gå ute på dagarna och picka i sig det den själv hittar...


...det är något helt annat än de "industriuppfödda" kycklingar som säljs
i livsmedelsaffärernas kyl- och frysdiskar.

Mintäpple:

10 äpplen skalas och grovrives,
kokas med
ett par matskedar äpplecidervinäger,
en matsked färsk finhackad pepparmynta,
ett par matskedar socker
och någon matsked vatten.
Låt koka 10 - 15 minuter, så att äpplena mjuknar utan att förlora all konsistens.

Passar bra både till fläskkarré och kyckling.



TILLBAKA