Fasan med kall ärtpuré och cumberlandsås
(söndag 2010-09-26)


Det här är en fasan. Det är en vild hönsfågel som smakar väldigt gott.
Den är mindre och har mörkare kött än vanliga tamhöns.


Först lägger jag en rejäl klick smör i järngrytan...


...och så får smöret smälta och bli varmt...


...innan vi bryner fasanen runt om.


När vi brynt den runt om, lägger vi på locket och sänker värmen.


Medan fasanen steks färdigt på svag värme under lock, börjar jag med ärtpurén.


När jag gjort en puré av ärtorna och lite färsk mejram, tillsätter jag creme fraishe...


...och mixar det tills jag får en ganska slät puré.


Nu är middagen färdig: fasanbröst, cumberlandsås, ärtpuré och potatis.


Har du fotograferat färdigt, så att jag får börja äta nu?


Och som vanligt är det jättegott, när jag har fått hjälpa pappa att laga maten.


Men jag tycker fortfarande att det går snabbast att få i mig maten med hjälp av fingrarna.


TILLBAKA