Vi kokar kycklingbuljong och jag kommer på ett nytt sätt att äta lunch
(fredag 2010-05-28)


Pappa har kokat buljong på tio kycklingskrov och ett ankskrov, och nu har han silat buljongen.
Jag och mamma passar på att ta lite av det överblivna kycklingköttet...


...eftersom all smaken är urkokt har mamma chilisås till kycklingköttet.
Men jag vill inte ha chilisås, eftersom den smakar alldeles för starkt.


Nu kokar vi ihop kycklingbuljongen tills det bara blir några deciliter kvar.
Den buljongen använder vi sedan när vi gör olika soppor och såser.


Va, försöker du lura mig? Det är ju en puré på laxen och jordärtskockorna som blev över i går.


Jag tänker i alla fall inte använda skeden...


...eftersom det är mycket roligare att äta med ett kycklingben.


Nu är kycklingbuljongen hopkokt från 7 liter till 6 deciliter (den mörka buljongen till höger är oxbuljong
med rödvin). När burkarna har svalnat ska vi ställa dem i frysen, så att vi kan använda dem någon
annan dag.


TILLBAKA