Först påbörjar vi oxsvansragun som vi ska äta i morgon...
(torsdag 2010-05-27)


Det här är svansen från en ko (eller tjur), som är sågad i lagom bitar.


Det är bäst att laga den här maträtten i en riktig emaljerad gjutjärnsgryta.
Först bryner vi oxsvansen i smör, så att den får fin färg runt om.
Vi lägger i de största bitarna först och de mindre efter en liten stund.


Och så hjälper jag pappa att mala lite vitpeppar.
(Vi använder kaffekvarnar till att mala peppar, eftersom det går fortare än att använda en liten pepparkvarn.)


När oxsvansen är brynt och pappa har lagt i grovhackad lök (den får han hacka själv eftersom det
svider i ögonen) och kryddor, slår vi i en skvätt bra rött vin.


...och fyller på med vatten.


Sedan rör jag om lite, innan pappa lägger på locket.
Så ska oxsvansen koka tre timmar i dag och sedan stå och vila över natten.
I morgon ska vi koka upp den igen och göra färdigt den, lagom tills vi ska äta middag.


TILLBAKA