Och på söndag lagade pappa kaninlever i tomatsås...
(söndag 2010-05-16)


I dag gjorde pappa en gryta med kaninlever, lök och rosmarin i tomatsås.
Till det åt vi quinoa och broccoli.

Enkel levergryta med tomatsås

4-5 hekto Lever i ganska små bitar (vi använde kaninlever, men det går bra med kycklinglever eller någon annan lever)
1 Gul Lök
5 deciliteter Passerade Tomater
2 matskedar Smör
1 tesked färsk Rosmarin (finhackad)
lite Svartpeppar (eller Vitppeppar)
lite Salt

Hacka löken och bryn den lätt i smör i en gryta. Skär eller klipp levern i lagom stora bitar och lägg i den i grytan. Tillsätt hackad färsk rosmarin (om du använder torkad rosmarin så ta en lite mindre mängd) och bryn levern tills den fått färg runt om. Slå på de passerade tomaterna och låt sjuda under lock 15-20 minuter. Servera med quinoa, ris eller potatis, samt valfria grönsaker.



TILLBAKA